Átadták a felújított Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskolát

Megosztás

Néhány napja adták át ünnepélyesen a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola felújított iskolaépületét, amely Kazincbarcika Város Önkormányzatának mint fenntartónak köszönhetően újult meg, a Regionális Fejlesztési Alap 335 millió Ft-os támogatási keretösszegének felhasználásával.

Mint az az önkormányzat tájékoztatásából kiderül, elkészült az oktatási intézmény tanműhelyének rekonstrukciója is, amely a Kulturális és Innovációs Minisztérium jelentős támogatásával és az Ózdi Szakképzési Centrum saját forrásának bevonásával, összesen 175 millió Ft-ból újult meg.

A tanműhelyátadón Nagy Zsuzsanna, az Ózdi Szakképzési Centrum kancellárja elmondta, hogy a munkálatok során az épület külső szigetelésére, a külső nyílászárók és ablakok cseréjére, az aula burkolatának cseréjére, a földszinti és az emeleti folyosó burkolatcseréjére, részleges mosdófelújításra került sor, valamint az épület külső felülete is új színt kapott.

Tuza Ottó, az Ózdi Szakképzési Centrum főigazgatója azt közölte, hogy a 2021-ben kezdődő felújítások zökkenőmentesen zajlottak, köszönhetően Fenyvesi Dezső vállalkozónak, akinek munkáját dicséri a végeredmény. A főigazgató egyúttal azt is hangsúlyozta, hogy a szakképzési centrum és a kazincbarcikai önkormányzat együttműködése igen példaértékű.

Az átadón részt vett Pölöskei Gáborné, a KIM szakképzésért felelős helyettes államtitkára, aki kiemelte a felújítással kapcsolatban, hogy még a színválasztás is kiváló volt. A Kolorline-nak kifejtette: a tanműhely külalakja így különösen illik Kazincbarcika hangulatához, amelyet színesnek és vidámnak talált.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere beszédében úgy vélte, hogy a városban gyakori felújítások pozitívan járulnak hozzá a diákok tanulásához, biztosítva számukra a megfelelő hátteret és körülményeket. „Az, hogy a szakképzés fejlődik, és bármilyen formában, akár csomagolásában, akár beltartalmában növekedést, fejlődést, minőséget képvisel, az nemcsak a városnak fontos, hanem a térségnek és az egész országnak is. Nagy öröm és megnyugvás, ha bármilyen ilyen jellegű fejlesztésben partnerek tudunk lenni” – jelentette ki a városvezető.

Az átadó napján pályaválasztási kiállításnak is helyszínt adott a Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola. A diákok sorra járták a kiállító standokat, betekintést nyerve azokba a szakmákba, amelyeket az egyes intézményekben sajátíthatnak el. A kiállításon az Ózdi SZC Bródy Imre Technikum, az Ózdi SZC Gábor Áron Technikum és Szakképző Iskola, az Ózdi SZC Pattantyús-Ábrahám Géza Szakképző Iskola, az Ózdi SZC Surányi Endre Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium és az Ózdi SZC Deák Ferenc Technikum és Szakképző Iskola képviseltette magát.

via Kazincbarcika.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek